FESTAST

Ajuntament de Tortosa

Fira de Tortosa

El xef Eduard Xatruc del restaurant Disfrutar ponent a la Jornada professional de Festast

 

 

EDUARD XATRUCH

Ja es coneix un dels noms destacats que farà demostracions de cuina en el marc de la Jornada professional de Festast 2019, concretament el dilluns 25 de març a la tarda. Es tracta del xef Eduard Xatruch (a la foto, primer per la dreta) que juntament amb Mateu Casañas i Oriol Castro, després de coincidir a El Bulli, van iniciar la seva experiència conjunta amb el restaurant Compartir inaugurat el 2012 a Cadaqués per continuar el seu projecte l'any 2014 amb el restaurant Disfrutar a Barcelona.

 El restaurant Disfrutar compta amb dues estrelles Michelin des de finals de 2017, a més aquest any 2018 ha tingut una pujada espectacular a la llista de millors restaurants del món passant del lloc 55 al número 18 de The World's 50 Best Restaurants.

 Amb la confirmació d'Eduard Xatruch ja es va configurant el programa adreçat a la Jornada exclusiva per a professionals de Festast, una jornada gratuïta que sols requereix acreditació prèvia.

EL PASTISSER CHRISTIAN ESCRIBÀ INAUGURARÀ FESTAST 2019

 

CHRISTIAN ESCRIBÀ 1

 

L'encarregat d'inaugurar aquesta edició de Festast, dissabte al matí, serà el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona; que té orígens familiars a Tortosa. Christian Escribà representa la quarta generació d'una nissaga de pastissers i, a més de molta reputació com a elaborador de dolços, compta també amb un component mediàtic que ha explotat recentment amb un concurs televisiu a TV3.

A més d'inaugurar Festast, Escribà també oferirà una sessió de showcooking el mateix dissabte a la tarda, juntament amb el pastisser Valero Munté, propietari de la Pastisseria Valero de Móra d’Ebre, a l'espai de cuina.

Ja es coneix el cartell de Festast 2019

CARTELL 4X3 FESTAST2019

 

Fira Tortosa ha fet públic mitjançant les xarxes socials el cartell promocional de la Fira Festast 2019, la 6a edició de la Fira alimentària de les Terres de l'Ebre i que se celebrarà al pavelló firal del 23 al 25 de març propers.

Com en anteriors edicions, la fira biennal, tornarà a mostrar el bo i millor del sector alimentari amb la possibilitat de tastar i gaudir dels productes a més de les demostracions de cuina que com cada any estarà situada a l'espai central de la fira.

La fira estarà dedicada al públic durant el cap de setmana per convertir-se en un espai de trobada de professionals en la jornada del 25 de març.

En aquesta 6a edició Festast tornarà a ser la referència del sector alimentari a les Terres de l'Ebre, Tarragona i  nord de Castelló.

El president de la DO Terra Alta inaugurarà Festast 2017

foto2

 

El senyor Joan Arrufí i Peig, president del Consell Regulador Denominació d'Origen Terra Alta, serà l'encarregat de presidir l'acte d'inauguració de Festast 2017 que tindrà lloc dissabte 11 de març, a les 12 hores a la Sala Celler de la Fira.

Des de l'Ajuntament de Tortosa es va cursar aquesta invitació a la DO Terra Alta per fer palesa l'estreta col·laboració que s'ha mantingut al llarg de les cinc edicions de la Fira i que enguany es traduirà amb la participació més nombrosa d'aquesta DO, així com fer un reconeixement a la recentment concessió de l'organització del Concurs Garnatxes del Món per al 2018.

Festast 2017, també per als més petits.

FOTO LLUC CALLS

 

Al llarg del cap de setmana, els més menuts podran gaudir i aprendre mitjançant la ludoteca i els monogràfics de l’Aula Festast.

Les sessions d’una hora permetran que puguin participar fins a 20 nens alhora d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys. Uns monogràfics amb receptes diferents el dissabte i el diumenge per tal que els nens que ho vulguin puguin participar els dos dies cuinant i aprenent plats diferents. Els nens i nenes podran inscriure’s prèviament a la web de festast des d’una setmana abans de la inauguració de Festast (3 de març). Tanmateix en un espai annex hi haurà una ludoteca amb jocs relacionats amb la cuina i gastronomia que funcionarà en horari de fira i que donarà servei mentre els pares i les mares visiten Festast.

Tant les sessions de cuina com la ludoteca seran gratuïtes. Cal recordar que els nens, fins als 12 anys inclosos, tenen entrada gratuïta a la fira, sempre acompanyats d'un adult, i que a partir d’aquesta edat els preus d’entrada amb dos tastos inclosos, 1 de beguda i 1 de menjar, és de 3 euros.

L’Aula Festast comptarà amb el patrocini de la coneguda marca d’arròs Nomen mitjançant els seus productes d’arròs i derivats, que alhora formarà part de l’oferta de marques que Arrossaires Delta de l’Ebre presentarà com a expositor de Festast 2017.

I per veure a la pràctica com els més petits poden apassionar-se pel món de la cuina, diumenge dia 12 a les 12.30 h a l’Espai cuina de Festast, en Lluc Calls, de dotze anys, participant quan en tenia nou al programa de TVE Masterchef Junior 2, farà una demostració de cuina adreçada a grans i petits. Des d’aleshores en Lluc, un amant de la gastronomia, ha fet col·laboracions en diversos actes solidaris i programes de ràdio organitzats per Ferran Adrià o col·laborant amb en Christian Escribà amb llibres com “La cuina de Peter Pan”. També col·labora amb la Fundación Aladina participant en actes per recaptar fons per a la construcció d’una UCI infantil per a nens amb càncer.


Tarda d’estrelles a Festast 2017

 IMG 9838

Des de Fira Tortosa es van concretant detalls del programa d’activitats de la 5a edició de la Fira alimentària de les Terres de l’Ebre, i de les nombroses demostracions de cuina en directe a l’Espai Cuina. Així, en aquesta cinquena edició, el visitant que s’apropi a Festast  el diumenge a la tarda gaudirà de demostracions d’alta cuina agrupades sota el títol Tarda d’estrelles, amb la participació de restauradors guardonats amb 1 estrella Michelin.

Ja hi ha confirmada la participació dels recentment guardonats amb una estrella Michelin: Vicent Guimerà del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, a més de ser Cuiner de l’Any 2016 al Fòrum Gastronòmic, o  Raúl Resino, del restaurant que porta el seu mateix nom, a Benicarló (Baix Maestrat), i també nomenat com a Cuiner de l'Any 2016 en la passada edició de la Fira  internacional Alimentària.

Acompanyaran als nou vinguts a l’elit de la Guia Michelin, altres estrelles Michelin més veteranes com en Jeroni Castell, de les Moles d’Ulldecona, i Diego Campos, del Restaurant Rincón de Diego també de la localitat de Cambrils.

Una Tarda d’estrelles del diumenge 12 de març a tenir molt present per tots aquells que vulguin veure la millor cuina que s’està fent en un radi de 100 Qm de la fira Festast i de la ciutat de Tortosa.

Segueix-nos: facebook twitter google facebook

AMB EL SUPORT DE:

GENERALITAT

PRODECA  COSTA DAURADA 

 

 

 

COL·LABORA:

Mercat Dertosa  CAMBRA  DO TERRA ALTA   Hoteleria